Testujeme nový web! Zapoj sa do testovania a napíš nám, ako sa ti páči. kontaktuj@wopss.sk Ďakujeme

Odporúčame

Marinela:  Ovocné nanuky v Bratislave, ktoré môžu všetci

7. novembra 2017 | Blog Na kus reči

Autor:

Sympatický mladý pár si z potuliek svetom doniesol nápad, inšpiráciu a chuť založiť vlastný projekt doma, v Bratislave. Zaujímavý koncept, takmer doslova pre každého. Chutný, osviežujúci, čerstvý, zdravý. Nanuk z kvalitného ovocia, ktorý poteší malých aj veľkých. Ako, kedy a prečo si prečítajte v tomto rozhovore.

Zdieľaj a ukážeš pekné veci o Slovensku
Share on FacebookTweet about this on Twitter

Čím ste sa inšpirovali pri založení vašej Marinely? Ako sa zrodila myšlienka začať vyrábať ovocné nanuky?

Študovať zmrzlinu nám napadlo počas dovolenky v Ázii. Hovorí sa, že keď človek „vypne“, nemyslí na každodennú prácu a nápady prídu samé. Myšlienka, že by sme mohli ísť študovať zmrzlinu do Talianska, nám skrsla pri márnom hľadaní miesta, kde by sme si zmrzlinu vo vietnamských uličkách dali. Práve v Taliansku sme sa dostali aj k nanukom, ktoré nás na prvý pohľad uchvátili. Naše prvé „výtvory“ máme zdokumentované aj na našej prevádzke na Blumentálskej. Bol to jeden z najkrajších zážitkov, a tak sme do roka otvorili našu malú „nanukáreň“.

Rozmýšľali sme, akým konceptom sa vydáme. Keďže máme okolo seba mnohých ľudí s intoleranciou na laktózu či celiatikov, rozhodli sme sa, že naše nanuky budú môcť všetci. Pri otázke príchutí sme sa zhodli, že naše nanuky sú pre ľudí, a preto bude správne, keď o nej každý deň rozhodnú oni. Naša tabuľka s hlasovaním sa veľmi ujala u detí aj dospelých, z čoho máme obrovskú radosť. Práve zákazníci nás veľakrát inšpirovali k výrobe netradičných príchutí. Na svoje si prídeme aj my, keďže je naša ponuka každý deň zložená jednak z hlasovania a jednak z našich nápadov.

Na kurze v Gelato University v Taliansku.

Na kurze v Gelato University v Taliansku.

Znamená názov Marinela (pre vás) niečo špeciálne?

Názov Marinela vznikol v aute. Rozmýšľali sme, ako by sme sa mohli volať. Naše krstné mená sú Marián a Daniela, názov našej „nanukárne“ je teda ich kombináciou.

Sú ponúkané chuťové kombinácie výsledkom experimentov alebo išlo o premyslené kroky?

Často ide o experimentovanie. Chceli sme mať v ponuke napríklad avokádo, ktoré je trochu nevýrazné, a tak sme k nemu hľadali „partnera“, aby dodal nanuku šmrnc. Po viacerých variáciách sa víťazom stala limetka, a tak vznikol nanuk „avokádo s limetkou“. Ako sme už spomínali, inšpiráciou sú nám aj samotní zákazníci. Veľakrát nás žiadali o nanuk v čokoláde, tak sme sa rozhodli ponúkať nanuk rozdelený na dve polovice s kombináciou čokoládového sorbetu a jahody, maliny či višne.

Srdiečka pri príležitosti dňa detí.

Srdiečka pri príležitosti dňa detí.

Ako približne vyzerá výroba vašich nanukov? Je to zdĺhavá záležitosť?

Náš proces sa začína večer vyhodnotením tabuľky hlasovania. Na základe toho objednávame ovocie a ráno vyrábame. Nanuky zložené z dvoch príchutí chystáme takmer raz tak dlho, lebo ich robíme na dvakrát. Dĺžku samotnej prípravy ovplyvňuje aj druh ovocia. Na jednej strane malinový nanuk je veľmi jednoduchý na prípravu, pretože maliny stačí umyť, no s mladým kokosom je proces prípravy podstatne zložitejší. Využívame z neho okrem samotnej kokosovej šťavy aj dužinu kokosu. Keď robíme ananás, je to boj, lebo ani jeden z nás nemá v obľube jeho čistenie.

Dočítali sme sa, že ste po škole zvažovali aj odchod do zahraničia. Čo vás presvedčilo ostať a založiť biznis doma?

Obaja sme strávili v zahraničí nejaký čas už počas štúdia, či už na zahraničných univerzitách, alebo na stážach. Vyštudovali sme medzinárodné vzťahy, preto otázka odchodu bola na mieste. Slovensko máme veľmi radi, obaja sme vyrastali v Bratislave. Je tam veľa príležitostí a súhrou okolností sme sa rozhodli ostať doma. Sme radi, ako sa Bratislava mení aj z pohľadu gastronómie. Ožíva streetfood, pribúda množstvo skvelých konceptov, rodia sa malé prevádzky s vášňou pre svoje výrobky, ktoré veľmi radi spoznávame.

O autorovi

Simona Almášiová

Simona Almášiová

Je hrdá východniarka s trvalým pobytom v Gelnici, no nájdete ju aj v Bratislave a najnovšie v Nitre. Študuje výživu ľudí. Miluje leto, písanie a svojho psa. Je romantik a večný snílek. Hoci geografiu veľmi neovláda, prstom blúdi po mape. Avšak volanie domoviny je silnejšie ako cestovateľské pokušenie. Píše o všetkom, čo je na Slovensku pekné. Poznáte niečo také? Napíšte jej na: simona.almasiova@wopss.sk

Zdieľaj a ukážeš pekné veci o Slovensku
Share on FacebookTweet about this on Twitter
lista

Mohlo by Vás zaujímať